Denderleeuw - Jeugdlokalen Broekpark

Project

Type

Jeugdlokalen voor Chiro, KSA en JC Pingie.

Opdrachtgever

DDL

Situering 

De inplanting van het gebouw sluit aan bij het bestaande Broekpark
 

Fase

Aanvraag bouwvergunning

Omschrijving 

De nieuwe lokalen voor de jeugdverenigingen van Welle krijgen een plaats aan het huidige Broekpark. De jeugd zal dan terecht kunnen in een groene omgeving met veel speelruimte. Het vooropgestelde ontwerp ‘de speelse schuur’ bestaat uit één bouwlaag met een hellende dakvorm. Men heeft daarbij gekozen voor duurzame en natuurlijke materialen, die tevens ook onderhoudsvriendelijk en vandaalbestendig zijn. Het geheel wordt verder uitgebreid met een aantrekkelijke omgevingsaanleg, zodanig dat het gebouw opgaat in zijn omgeving. Alle lokalen en sanitaire voorzieningen bevinden zich op de begane grond en hebben een ruime plafondhoogte. Dankzij de eenvoudige en flexibele structuur is het bovendien ook mogelijk om meerdere zalen samen te voegen tot één groter geheel, dit afhankelijk van de behoefte van de gebruikers. Door de aanwezige warmtepomp en zonnepanelen zal het gebouw enkel duurzame energie verbruiken.

 

Ligging

 

 

Afbeeldingen
01
02
03
04
Contactpersoon
Stijn Denutte
bouwkundig ingenieur