Slideshow active slide 1 of

KGZOV - logo klimaattafel

KLIMAATTAFELS VOOR INWONERS

In het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen worden inwoners opgeroepen om mee na te denken over klimaatgezonde ideeën voor hun stad of gemeente. Een klimaatgezond beleid uitstippelen is immers niet enkel voor politici weggelegd.

Ben jij ook bezorgd over ons klimaat en wil je weten hoe we de grootste klimaatwinst kunnen boeken? Heb je goede ideeën of wil je samen met anderen initiatief nemen?

Kom dan zeker naar 1 van de 13 klimaattafels en denk mee na over hoe we samen een gezonde, groene, veilige, duurzame, … kortom een aangename omgeving kunnen maken voor alle inwoners.

Lees verder...

Robert Campin, Merode Altaarstuk, 1425-1430, Metropolitan Museum of Art, New York.jpg

DE LAVABO VAN DE ZWARTE ZUSTERS VAN AALST

In 1475 vestigden de Zwarte Zusters zich in Aalst op de plaats waar nu volop gebouwd wordt aan de nieuwe bibliotheek Utopia. Bij de opgraving van het klooster vorig jaar kwamen heel wat vondsten aan het licht die ons een idee geven van de leefwereld van deze kloosterlingen.

Een zeldzame vondst is deze van een laat-15de- of vroeg-16de-eeuwse lavabo. De lavabo beschikt over twee oren, twee tuiten (slechts één is bewaard) en heeft een sgraffitoversiering.

Lees verder...

NIEUWTJES & HOT TOPICS
3

AFWERKINGSFASE RESIDENTIE MUSICA TE KLUISBERGEN

In de dorpskern van Berchem (gemeente Kluisbergen) bouwt SOLVA een hedendaags gebouw met 10 appartementen. De afwerking van de 10 instapklare koopappartementen zit in de laatste fase. Momenteel staan de appertementen te koop.

Deze ruime appartementen zijn steeds uitgerust met alle hedendaags comfort en zijn beschikbaar met 1/2/3 slaapkamers inclusief grote kelderberging en staanplaats. Alle appartementen hebben bovendien een terras en een gemeenschappelijke tuin.

Lees verder...

20170825-_MG_2630.jpg

Sepulture van…”, BIJZONDERE VONDSTEN IN DE SINT-MARTINUSKERK

Na een zomer van opgraven en enkele geslaagde opensleuvendagen loopt het archeologisch onderzoek in de Aalsterse Sint-Martinuskerk intussen op zijn laatste benen.

Bij de meest in het oog springende vondsten zijn twee grafkelders en twee versierde grafstenen. Een van de grafkelders bevat minstens één houten kist met daarin de resten van de overledene.

De tweede grafkelder heeft aan de binnenzijde een witte pleisterlaag met daarop beschilderde letters. 

Lees verder...