Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

KGZOV - cover uitnodiging voorstel klimaatplan

Het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen stelt klimaatplan voor

Op woensdag 26 september stellen de 13 steden en gemeenten en de 3 partners uit het project het Klimaatplan Zuid-Oost-Vlaanderen voor om 11u in het gemeentehuis van Erpe-Mere.

Het is een lijvig document geworden met ambities voor het gemeentelijk patrimonium, openbare verlichting en eigen vloot, maar daarnaast ook voor de sector van de industrie, landbouw, gezinnen, tertaire sector. Er zijn ook plannen voor hernieuwbare energie, consuminderen en burgerparticipatie.

Lees het programma hier... 

KGZOV - klimaatplan is klaar

KLIMAATPLAN KLIMAATGEZOND ZUID-OOST-VLAANDEREN IS KLAAR

Het klimaatplan Zuid-Oost-Vlaanderen is klaar. Op 2 juli keuren de laatste gemeenteraden het plan goed. Het is 1 plan voor 13 steden en gemeenten die zich engageerden in het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Met dit plan willen ze 40% CO2 reduceren tegen 2030 en de negatieve effecten van klimaatverandering opvangen via een adaptatieplan.

Het is een lijvig document geworden. De beleidstekst telt 190 pagina's en de maatregelentabel is opgebouwd op basis van de verschillende sectoren en telt 12 lijsten. Er werd een top 20 bepaald van meest prioritaire maatregelen. De voorbereiding tot uitvoering start dit najaar.

Download het hier...

NIEUWTJES & HOT TOPICS
DJI_0208.jpg

OPEN MONUMENTENDAG 2018: BEZOEK DE OPGRAVINGEN IN NINOVE, OUDENAARDE EN RONSE

Op zondag 9 september stellen een heleboel monumenten en archeologische sites in Vlaanderen de deuren open voor het publiek. Op deze dag kan je ook drie opgravingen (in Ninove, Oudenaarde en Ronse) van de archeologische dienst van SOLVA bezoeken.

Lees meer...

20161124-_MG_3286.jpg

TENTOONSTELLING OPGRAVINGEN MARKTPLEIN NEDERBRAKEL OPENT DE DEUREN OP 18 AUGUSTUS

Op zaterdag 18 augustus opent in de Sint-Pietersbandenkerk van Nederbrakel een tentoonstelling over het archeologisch onderzoek rond de kerk en op het Marktplein van Nederbrakel.

De gratis tentoonstelling loopt tot en met zondag 30 september en is alle dagen van 9u t.e.m. 18u te bezoeken. Bezoek tijdens de vieringen op woensdag (9u) en zondag (10.30u) is niet mogelijk.

Lees verder...