Ontdek het auto- en fietsdelen in de Week van de Mobiliteit

  • 15 september 2021

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september zetten heel wat gemeenten hun duurzaam mobiliteitsbeleid in de verf. Haaltert, Lede, Zottegem, Oosterzele en Geraardsbergen maken van de gelegenheid gebruik om het auto- en fietsdelen in de kijker te zetten. 

Autodelen Zuid-Oost-Vlaanderen

Autodelen Zuid-Oost-Vlaanderen is een autodeelproject waarbij in 15 steden en gemeenten één of twee elektrische deelwagens rijden van het regionaal autodeelsysteem ValckenierShare. In dit filmpje zie je hoe alles in z’n werk gaat. 

Infosessies autodelen

Op de infosessies in Lede, Zottegem en Oosterzele kom je te weten waarom autodelen goedkoop, gemakkelijk en comfortabel is. De grootste troef is dat je als deelnemer zelf achter het stuur kan kruipen voor een testrit. Dat is niet alleen fijn, het trekt deelnemers ook over de streep. Zo kunnen de gemeenten het gebruik van de deelwagens doen stijgen. En dat is goed, als je weet dat één deelwagen een tiental wagens van de baan houdt.

Onderaan deze pagina zie je de data en locaties. Ook inwoners van andere gemeenten zijn welkom. Inschrijven doe je met een mailtje naar Emilie De Witte.

Autovrije zondagen

Zottegem en Haaltert zetten duurzame mobiliteit deze week in de kijker met een Autovrije Zondag, in Geraardsbergen vind je een ‘mobiliteitsplein’. Op deze evenementen geeft ValckenierShare uitleg over het autodeelsysteem. In Zottegem en Geraardsbergen biedt het fietsdeelsysteem BlueBike bij registratie van je fiets een gratis jaarabonnement aan. De fietsersbond promoot in Zottegem het fietsen op een ludieke manier en met een fietstocht, in Haaltert met een behendigheidsparcours voor de allerkleinsten en met een bewegwijzerde en downloadbare fietslus.