Fietsregistratie- en -beloningssystemen voor een veilige schoolomgeving

  • 5 juli 2021

Onze steden en gemeenten zijn dagelijks bezig met verkeersveiligheid, duurzaamheid en zo veel meer. Ongetwijfeld heb je dan ook al gehoord over een beloningssysteem voor kinderen die naar school stappen of fietsen. Tijdens onze online infosessie gaven de SOLVA experten Ewout Depauw en Renske De Bremme meer uitleg over deze interessante digitale tools.

Duurzaamheid, gezondheid en veiligheid

Meer kinderen die te voet of met de fiets naar school komen? De voordelen zijn duidelijk: een lagere CO2-uitstoot, gezondere kinderen en een veiligere schoolomgeving door het beperkt aantal wagens. Een digitaal fietsregistratie- en -beloningssysteem kan hierbij helpen. In gemeenten die er al mee aan de slag gingen, is het in elk geval een succesverhaal!

Zo begin je ermee – gesubsidieerd

Maar hoe begin je als bestuur aan de uitrol van zo’n systeem? Welke aanpak is de beste?
Om je stad of gemeente te ondersteunen bij de aankoop en implementatie van een dergelijk fietsregistratie en -beloningssysteem maakten we een gids met praktische tips om het op te starten. In deze gids verduidelijken we ook hoe je nu tijdelijk een subsidie kan aanvragen voor een deel van de kosten. 

Herbekijk de infosessie

Op 21 juni 2021 gaven we een online infosessie. Onze experten Renske en Ewout legden eenvoudig uit hoe de systemen in zijn werk gaan en wat de voordelen zijn, en twee leveranciers stelden hun systeem voor. Herbekijk deze sessie, lees onze gids, en dan staat je niets meer in de weg om een volgende stap te zetten naar de gemeente van morgen!