Gemeentepleinen omgetoverd tot kloppend hart

  • 5 juli 2021

Na een spannende voorbereidingstijd werd De Bouwdoos in Kluisbergen geopend! Het begin van een feestelijke zomermaand op het Ruienplein. De inwoners van Sint-Lievens-Houtem kijken al ongeduldig uit naar de komst van De Bouwdoos in augustus. Dan zal ook Vlierzeledorp bruisen van activiteit.

Transformatie van het Ruienplein

Op 25 juni arriveerde De Bouwdoos in Kluisbergen. Met man en macht werd er gewerkt om het Ruienplein om te toveren en het mag gezegd, het resultaat is verbazingwekkend. De technische dienst van de gemeente, de inwoners uit de kerngroep, de chiro en andere verenigingen bouwden het plein om tot een groene en bruisende ontmoetingsplek.

Graffiti spuiten, yoga, voorleesmomenten, total body workout, een fotozoektocht, piloxing, je kan het zo gek niet bedenken, elke activiteit is nu mogelijk op het Ruienplein! Daar hebben de vele verenigingen voor gezorgd. En daar maken de Kluisbergenaren gretig gebruik van tot aan het grote slotfeest eind juli.

Wil je meegenieten van de Ruienpleinmagie? Ga dan naar de Facebookpagina van De Bouwdoos Kluisbergen.

 

"De Bouwdoos" is een project van SOLVA | Streekoverleg, Logo Gezond+, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender (vroeger Vormingplus) en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Dit project wordt gesubsidieerd via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en Provincie Oost-Vlaanderen.  

Zin om mee te vieren? Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website van Kluisbergen.

Tromgeroffel in Sint-Lievens-Houtem

Tijdens de brainstormsessies in mei en juni kreeg de tijdelijke herinrichting van Vlierzeledorp stilaan vorm. De deelnemers hadden tal van ideeën om het plein te transformeren tot een plek waar jong en oud zich amuseert. Maandag 5 juli werden de laatste knopen doorgehakt, en binnenkort wordt het definitief ontwerp onthuld.

Een maand lang wordt Vlierzeledorp een verkeersluw plein aangekleed met groen. En wie weet, komen er ook een waterpartij, speeltuigen, een geodome ... Verkies je een plekje op het gras of op een zitbank? Op het hele plein kan je picknicken, gezellig keuvelen, genieten van de zomerse sfeer, of deelnemen aan een van de talrijke activiteiten. Een openluchtfilm, een krijtworkshop, volksdans, minivoetbal, een lokale markt en een apero-concert, het zijn maar een paar van de ideeën die op tafel liggen.

Volg de Bouwdoos-ontwikkelingen in Sint-Lievens-Houtem op de voet, op 
www.sint-lievens-houtem.be/bouwdoos

Wil je De Bouwdoos ook in jouw gemeente? Check snel onze projectpagina.
 

Ruienplein voor
Het Ruienplein voor ...
Ruienplein Bouwdoos
... en na! ©fablemotion
Brainstorm Vlierzele
Brainstormsessie in Sint-Lievens-Houtem