Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

NIEUWE HULPLIJN ONROEREND ERFGOED

Lokale besturen staan voor nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden op het vlak van onroerend erfgoed. Om deze koe efficiënt bij de horens te vatten, startte SOLVA de werking Bouwkundig Erfgoed op en staan we paraat als centraal aanspreekpunt voor de Intergemeentelijke Onroerende Erfgoeddiensten Vlaamse Ardennen en Denderland. 

MAARKEDAL

VLOTTE VERKOOP DUURZAAM WOONPROJECT

De gemeente Maarkedal vroeg aan SOLVA om een duurzaam woonproject te ontwikkelen. Vlakbij het centrum bouwden we 15 unieke koopwoningen, aangesloten op een centraal parkplein. De verkoop liep als een trein! Er is nu nog maar één woning te koop. Heb jij ook plannen voor een woonproject? Onder de vorm van projectontwikkeling helpt SOLVA je graag.

NIEUWS
Ruienplein Bouwdoos

DE BOUWDOOS IS ... GEOPEND!

De Bouwdoos, de SOLVA container vol zit-, speel- en groenelementen, werd in Kluisbergen met succes geopend. Zaterdag werd op het Ruienplein het feestelijk startschot gegeven van een zomermaand vol plezier. Begin augustus verhuist De Bouwdoos naar Sint-Lievens-Houtem, om van Vlierzeledorp een bruisende ontmoetingsplaats te maken.

Fietsregistratietools

ORIGINELE TOOLS VOOR EEN VEILIGE SCHOOLOMGEVING

Digitale fietsregistratie- en beloningssystemen kunnen de sleutel zijn tot een verkeersveilige schoolomgeving. Maar euhm … Wat zijn dat voor tools, waarvoor dienen ze precies, welke subsidies en financiering krijg je ervoor en hoe ga je er als gemeentebestuur mee aan de slag? De SOLVA experten leggen het uit en geven je gratis een handige gids.