Slideshow active slide 1 of

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING VOOR STREEKONTWIKKELING IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

De medewerkers van het team wonen

SOLVA ZOEKT MEDEWERKER WONINGKWALITEIT

We hebben een openstaande vacature voor een medewerker woningkwaliteit om het 9-koppige team wonen te vervolledigen. De voornaamste taken: de leegstand en verwaarlozing in Zuid-Oost-Vlaanderen terugdringen en de woningkwaliteit bevorderen. Solliciteren kan tot uiterlijk 14 september 2020.

Standplaats voor 2 elektrische deelwagens in Sint-Lievens-Houtem

OPENING EERSTE MOBIPUNT EN STANDPLAATS EERSTE DEELWAGENS  

In Sint-Lievens-Houtem is deze middag het eerste mobipunt in een reeks van 19 in Oost-Vlaanderen plechtig geopend. Het is daarbij meteen de eerste locatie van het regionaal autodeelsysteem van Valckenier Share dat samen met SOLVA uitgerold wordt in de regio. Hierdoor komen in juni in nog 14 andere gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen 1 à 2 deelwagens.

NIEUWTJES & HOT TOPICS
Elektrisch autodelen in Zuid-Oost-Vlaanderen - groepsfoto

28 ELEKTRISCHE DEELWAGENS IN ZUID-OOST-VLAANDEREN

Vanaf vandaag zijn in 15 gemeenten in onze regio één tot drie elektrische deelwagens ter beschikking voor inwoners. Ook de besturen zullen de deelwagens gebruiken voor dienstverplaatsingen. Dit initiatief van SOLVA met ondersteuning van Autodelen.net en Valckenier zorgt zo voor een stevige boost voor de gedeelde mobiliteit in onze eerder landelijke regio. Over een periode van 2 jaar zal dit een besparing van 272 ton CO2 betekenen. In aanwezigheid van Vlaamse ministers Lydia Peeters en Bart Somers werd dit unieke project op 22 juni voorgesteld op een persconferentie.

20200304-_K4A9674.jpg

VLAAMS MINISTER VAN ONROEREND ERFGOED MATTHIAS DIEPENDAELE ERKENT IOED DENDERLAND EN IOED VLAAMSE ARDENNEN

Op 30 april erkende Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, drie nieuwe onroerenderfgoedgemeenten en vijf intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten (IOED) in Vlaanderen. Ook IOED Denderland en IOED Vlaamse Ardennen - een samenwerkingsverband tussen Erfgoed Denderland, VARIANT, SOLVA en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vzw - kregen een erkenning. Daardoor kunnen 19 gemeenten in het zuiden van Oost-Vlaanderen zich vanaf 1 januari 2021 voor taken rond archeologisch, landschappelijk en bouwkundig erfgoed laten bijstaan.