Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen met de groepsaankoop zonnepanelen

  • 21 april 2021

Je kan als inwoner van Zuid-Oost-Vlaanderen opnieuw gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen. Door samen aan te kopen, verkrijgt iedereen een scherp groepsvoordeel. 

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de 21 Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten om samen met inwoners, organisaties, steden en gemeenten, bedrijven ... werk te maken van een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. De 21 steden en gemeenten ondertekenden het Europees Burgemeestersconvenant en engageren zich hierbij om de CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030 ten opzichte van 2011.  Ze doen dit onder andere door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. 

Wie kan deelnemen? 

Alle inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van hun dak en huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen, dat zijn zo’n 40 panelen. Ook als zelfstandige, kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je inschrijven. 

Campagnemateriaal

Maak je deel uit van een lokaal bestuur? Moedig je inwoners dan aan om deel te nemen met ons communicatiemateriaal. Download het snel!

Waarom kiezen voor zonnepanelen? 

Onuitputtelijke energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse fossiele grondstoffen zoals olie, gas en steenkool. 

Besparen op energiekosten 

Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Gemiddeld heb je een installatie op minder dan 8 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die je meer opbrengt dan je spaargeld op de bank. Daarna betaal je minstens 17 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening. 

Goed voor het klimaat 

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. 

Waardestijging van je huis 

Met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning, en zo verhoog je de marktwaarde van je huis. 

Hoe werkt de groepsaankoop?

Inschrijven

Je kunt je gratis en vrijblijvend inschrijven.

Persoonlijk voorstel op maat 

Je ontvangt een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijfgegevens met een indicatie van jouw rendement. 

Jij beslist! 

Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel.

Installatie

Na een inspectie wordt jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd. 

Meer informatie over dit initiatief
logo provincie oost-vlaanderen