Kwaliteitskamer VakWeRK

De Kwaliteitskamer draait op volle toeren

Groepsfoto ondertekening Vakwerk

Op donderdag 4 april lanceerden de streekontwikkelingsintercommunales Interwaas, SOLVA en Veneco het samenwerkingsverband ‘VakWeRK’.  

Deze kwaliteitskamer heeft tot doel de architecturale en ruimtelijke kwaliteit in de regio te verhogen. VakWeRK adviseert rond concrete projecten en stelde hiervoor een multidisciplinair team samen van 6 experten.

Ondertussen werden twee kwaliteitskamers georganiseerd, namelijk op 27 mei en op 24 juni. De experten adviseerden uiteenlopende projecten; van inbreidings- en verdichtingsprojecten tot de reconversie van een recreatieterrein. Deze projecten liggen verspreid binnen het werkingsgebied van de drie intercommunales SOLVA, Interwaas en Veneco. Zo kwamen projecten in Zulte, Lochristi, Geraardsbergen, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm aan bod.

De planning voor dit najaar werd ondertussen ook vastgelegd. De Kwaliteitskamer komt opnieuw samen op

  • 18 september 2019 => deadline aanmelding projecten: 28 augustus 2019
  • 23 oktober 2019 => deadline aanmelding projecten: 2 oktober 2019
  • 20 november 2019 => deadline aanmelding projecten: 30 oktober 2019
  • 13 december 2019 => deadline aanmelding projecten: 22 november 2019

Telkens van 9.00u tot 13.00u. De vergaderlocatie wordt vastgelegd in functie van de aangemelde dossiers.

Projecten aanmelden bij de Kwaliteitskamer VakWeRK

Lokale besturen die een project wensen aan te melden voor de eerstvolgende kwaliteitskamer van woensdag 18 september, kunnen hiervoor contact opnemen met het lokaal aanspreekpunt binnen hun intercommunale. 

De deadline voor het aanmelden van projecten voor de eerstvolgende kwaliteitskamer van 18 september is vastgelegd op 28 augustus.

pdf bestandLeidraad aanmelding projecten Vakwerk.pdf (85 kB)

Via de Kwaliteitskamer VakWeRK werken aan ruimtelijke kwaliteit

‘WERK’ staat voor ‘Werken aan Ruimtelijke kwaliteit’. Kwaliteit komt niet zomaar tot stand. Het is het resultaat van een constructieve samenwerking en open communicatie tussen alle partijen die betrokken zijn bij het vormgeven van een kwalitatief project.

‘VAK’ heeft een gelaagde betekenis. Enerzijds vereist het vakmensen om tot kwalitatieve projecten te komen. Anderzijds is er, als aanvulling op de lokale expertise, nood aan externe deskundigen - vakmensen - om, in dialoog met bouwheren, ontwikkelaars en ontwerpers, plannen en projecten op een professionele en objectieve en onderbouwde manier te adviseren om de kwaliteit van de projecten en de meerwaarde voor de omgeving nog te verhogen.

 Alle info vindt u terug in deze folder:

pdf bestandFolder VakWeRK.pdf (1.4 MB)

logo vakWeRK - twee driehoeken
Aanspreekpunt voor SOLVA
ALEXANDER DE WIT

Alexander De Wit

alexander.de.wit@so-lva.be

T: 053 73 74 20

G: 0474 73 94 73