Nieuwe oproep ontwikkeling en uitbating golfterrein Vlierzele

  • 5 juli 2019

De oude stortplaats in Vlierzele krijgt een opvallende nieuwe bestemming. In 2024 moeten liefhebbers van golf er terecht kunnen op een nieuw aangelegd golfterrein. SOLVA werd gevraagd door de intercommunale ILVA om ondersteuning te bieden in de zoektocht naar een investeerder/uitbater. De oproep naar geïnteresseerden dit voorjaar leverde niet het gewenste resultaat, daarom wordt nu een nieuwe oproep gelanceerd.

Twee jaar geleden al liet ILVA onderzoeken of de oude stortplaats wel geschikt zou zijn om als golfterrein te dienen. Dit werd positief beoordeeld; ondertussen werd ook de bestemmingswijziging van landbouwgebied naar golfterrein definitief vastgelegd in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP).

Dit maakt de aanleg van het golfterrein mogelijk. Een eerste oproep hiervoor werd gelanceerd in maart van dit jaar maar resulteerde niet in een geschikte projectontwikkelaar voor de aanleg ervan.

De oproep voor de aanleg en uitbating van dit golfterrein wordt daarom opnieuw gelanceerd. De aanbestedingsvoorwaarden en timing werden bijgewerkt en iedereen met interesse kan opnieuw deelnemen en indienen. Deadline is gesteld op 15 oktober 2019.

Het golfterrein zou meer dan 30 ha groot worden. De uitbater die uiteindelijk geselecteerd zal worden voor de aanleg, krijgt gedurende 29 jaar het recht om het golfterrein uit te baten.

Voor wie interesse heeft: hieronder vindt u de link naar de oproep en bijhorende aangepaste documenten