4/7/2022
Artikel in de kijker: maak de woningpas mee bekend

De Vlaamse overheid ontwikkelde de woningpas: het digitale paspoort van een woning. De woningpas geeft inzicht in alle administratieve zaken zoals attesten, keuringen en premies die bij het (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren komen kijken. Hij biedt ook bijkomende informatie over de woning zelf, over het perceel en over de omgeving.  Ontdek alvast de mogelijkheden van de woningpas

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA),het departement Omgeving, Wonen-Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) nodigen alle lokale besturen uit om samen de woningpas in de kijker te zetten.

Is er op de website van jouw stad of gemeente een plek waar je de Woningpas onder de aandacht kan brengen? Maak dan gebruik van het beschikbaar campagnemateriaal: van kant-en-klare teksten en afbeeldingen tot een video en animatiefilmpje. Zo vinden meer burgers de weg naar dit nuttig instrument!

SOLVA geeft je graag ook een tekstvoorstel mee: “Hebt u een eigendom? Dan heeft het misschien een woningpas: het gratis digitale paspoort van uw woning, automatisch samengesteld op basis van informatie die de overheid heeft over uw woning, perceel en de omgeving. U vindt uw woningpas op woningpas.vlaanderen.be.