3/10/2022
Vraag het aan de SOLVA renovatiecoach

Vraag het aan de SOLVA renovatiecoach

 Inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen, zeg maar het SOLVA werkingsgebied,kunnen sinds kort beroep doen op de SOLVA renovatiecoach. De dienstverlening is gratis dankzij subsidies van het VEKA. De renovatiecoach begeleidt verbouwers bij alle aspecten van hun renovatie, zowel technisch als energetisch. Medewerkers van je stad of gemeente kunnen door verwijzen naar deze nieuwe dienstverlening.*

De SOLVA renovatiecoach komt langs

De renovatiecoach geeft niet enkel advies via telefoon ene-mail maar gaat ook langs bij de verbouwers thuis om ter plaatse de juiste inschattingen te maken. Het advies is altijd onafhankelijk van aannemers en richt zich op het technisch, energetisch en financieel aspect van de verbouwing. De renovatiecoach kan ook ondersteuning geven bij de aanvraag van Mijn VerbouwLening en Mijn VerbouwPremie.

Aan de slag

Eens de plannen duidelijk zijn, kan de renovatiecoach helpen bij de zoektocht naar een aannemer. Offertes worden onder de loep genomen en besproken met de verbouwers. Zo maken zij de juiste keuzes en komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook tijdens de werken houdt de renovatiecoach een oogje in het zeil. Een begeleidingstraject kan dus meerdere maanden duren, en is in elk geval op maat van de aanvrager.

Communicatiemateriaal

SOLVA ontwikkelt een communicatietoolkit met een flyer, afbeeldingen en voorbeeldteksten voor de social media, infoblad en website van je stad of gemeente en flyer.

Inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen kunnen contact opnemen via [email protected] of via het nummer 053 - 41 17 19

 *De ondersteuning van de SOLVA renovatiecoach richt zich voornamelijk op de doelgroep van de Mijn VerbouwLening (= de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie en verhuurders). Wie tot de hoogste inkomenscategorie behoort, kan terecht bij het lokaal renovatietraject ‘Zuid-Oost-Vlaanderen renoveert’ van de Provincie Oost-Vlaanderen.

**De flyer wordt verdeeld door de adviseur lokaal woon- enenergiebeleid van jouw gemeente.