Project CNG-station zoekt een koper

  • 12 november 2020

Samen met de stad Zottegem zoekt SOLVA een koper voor een commercieel goed gelegen perceel om er een tankstation te realiseren en uit te baten met minstens het aanbod van CNG-brandstof. Dit is ondertussen het derde project waarvoor SOLVA naar een geschikte partner zoekt via de website www.solvaprojectontwikkeling.be.

De website www.solvaprojectontwikkeling.be werd in april 2020 gelanceerd met de bedoeling er projecten in de kijker te zetten die SOLVA samen met het betrokken bestuur en een private partner wenst te realiseren. Het gaat om projecten van economische aard, zoals het Project CNG-station in Zottegem, maar evengoed over projecten met het oog op woon- of gebiedsontwikkeling.

Een eerste succesvolle lancering kwam er met Project Eilandpark waarbij SOLVA in opdracht van de gemeente Sint-Lievens-Houtem zocht naar een team van architecten en projectontwikkelaars om een voormalige textielsite in het centrum van de gemeente te ontwikkelen tot verschillende woonentiteiten. Elf enthousiaste teams meldden zich aan voor de realisatie van dit project. Momenteel worden de ingediende kandidaatsdossiers beoordeeld.

Nu is er dus Project CNG-station in Zottegem, dat opnieuw op heel wat troeven kan rekenen.

Inspelen op stijgende vraag naar duurzame brandstoffen

Meer en meer (lease)wagens rijden op CNG. Een groeiend aantal steden, gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kiest voor een klimaatvriendelijker wagenpark met CNG voor grote bestelwagens en vrachtwagens. Na een rondvraag bij steden en gemeenten in de regio blijkt een CNG-tankstation echter een belangrijke afwezige. 

De automobielsector verwacht in de nabije toekomst nog grotere milieuvoordelen en een stijgende productie van bio-CNG. Gas zal dan nog interessanter worden voor steden, gemeenten en ondernemingen die hun individuele of sectorale klimaatdoelstellingen moeten halen.

Doelpubliek binnen handbereik

Een aantal grote publieke en private organisaties in deze regio, zoals afvalintercommunale ILVA maar ook steden en gemeenten, hebben hun vrachtwagenpark omgezet naar CNG.

Het projectgebied bevindt zich ook langs de N42 - de gewestweg die Zottegem en Geraardsbergen verbindt met de E40 in Wetteren - waar heel wat van het pendelverkeer in de regio voorbijkomt.

Vlakbij bevindt zich ook het bedrijventerrein Grotenberge, wat het aantal potentiële klanten gevoelig verhoogt.

Meer info

Grondigere informatie over het projectgebied en de verkoopsvoorwaarden zijn te vinden op de website www.solvaprojectontwikkeling.be.