Webinar - Gemeenten als proeftuin voor circulaire economie

  • 12 februari 2021

Wat als jouw stad of gemeente alle materialen in de kringloop kon houden? Dat er gekozen wordt om energie, water, voedsel, gebouwen en materiaal bewust te hergebruiken. Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Hoe kan je ondernemers en inwoners stimuleren om je voorbeeld te volgen én zelf aanjager te worden van het circulaire model?

We laten het je graag ontdekken via ons webinar. Jan Leyssens van switchrs dompelt je aan de hand van een interactieve keynote onder in de wereld van de circulaire economie.

Wat is circulaire economie?

De term wordt gebruikt vanuit heel verschillende invullingen. Wat is het en wat is het niet? Maar vooral: hoe ga je er als lokale overheid mee aan de slag en welke kansen zijn er te vinden?

Intussen worden tal van initiatieven opgestart en onderzoeken we graag welke mogelijkheden er in Zuid-Oost-Vlaanderen liggen.

Ook Europa maakt circular economy als de hoeksteen van de European Green Deal. Als het regent in Europa, dan druppelt het misschien wel in jouw gemeente.

In dit webinar dompelt Jan Leyssens van switchrs je aan de hand van een interactieve key
note onder in de wereld van de circulaire economie.

Hij zet helder uiteen waar het voor staat en toont met praktijkcases en voorbeelden hoe steden en gemeenten een cruciale sleutel in handen hebben om de circulaire economie lokaal te verankeren en eigen te maken.

Programma

14.00u - Welkomstwoord door Bart Wallays, algemeen directeur SOLVA

14.10u - Keynote Jan Leyssens, switchrs

15.10u - Vragenronde

15.30u - Einde

Praktisch

  • Doelgroep: lokale besturen en stakeholders Zuid-Oost-Vlaanderen
  • Spreker: Jan Leyssens werkte voor Plan C en startte in 2017 switchrs op, zijn eigen consultancybureau rond circulaire economie
  • Datum: maandag 22 maart van 14.00u - 15.30u
  • Inschrijven via dit formulier (ook indien je nadien de opname wenst te ontvangen)

 

pdf bestandUitnodiging webinar circulaire economie_DEF.pdf (858 kB)