Energiehuis SOLVA reikt 1000ste “Mijn VerbouwLening” uit

25/06/2024
Energie

In juni viert het Energiehuis SOLVA het ondertekenen van de 1000ste “Mijn VerbouwLening”.  Christine Vandenbrouck en Mario Baele, een paar uit Balegem mocht hun handtekening zetten onder de 1000ste lening. En als duizendste lener krijgen ze uit handen van de voorzitter van SOLVA, Fernand Van Trimpont, nog een energiebox met allerlei energiezuinige geschenken, waarmee ze onmiddellijk aan de slag kunnen.  

Christine en Mario hebben ambitieuze verbouwplannen en waren op zoek naar een sociale lening om hun renovatiedroom te realiseren. Via het energieloket van hun gemeente komen ze bij het Energiehuis SOLVA terecht voor de aanvraag van hun ‘Mijn VerbouwLening’. Het proces  verloopt vlot en Christine en Mario kunnen nu al na een maand de officiële kredietaanvraag ondertekenen. Naast het afsluiten van de lening, zal het Energiehuis hen ook verder helpen bij het aanvragen van de beschikbare verbouwpremies. Met die premies kunnen Christine en Mario misschien zelfs de aflossingstermijn van hun krediet inkorten.

Sinds de start van de energiecrisis ziet het Energiehuis SOLVA een enorme toename in het aantal kredietaanvragen. Jaarlijks verwerken ze ongeveer 500 aanvragen, een duidelijke indicatie van de groeiende behoefte aan financiële ondersteuning voor energie-efficiënte verbouwingen. Het uitschrijven van de 1000ste lening onderstreept het succes en de impact van de Mijn VerbouwLening en toont aan dat steeds meer mensen de weg vinden naar Energiehuis SOLVA om hun renovaties te financieren.

We zijn enorm trots dat we als Energiehuis SOLVA al 1000 mensen met een lening op weg hebben kunnen zetten naar hun renovatie,” zegt Fernand Van Trimpont, voorzitter van SOLVA. “Het succes van de Mijn VerbouwLening benadrukt de noodzaak en het belang van onze dienstverlening in de regio. We hopen nog veel meer mensen te kunnen helpen met hun energie-efficiënte verbouwingen.”

Met de uitreiking van deze 1000ste lening bevestigt Energiehuis SOLVA zijn rol als cruciale partner voor bewoners van de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek die hun woningen energiezuiniger willen maken. Christine en Mario zijn alvast klaar om hun verbouwplannen te realiseren, mede dankzij de ondersteuning van SOLVA.

Voorzitter Fernand Van Trimpont ondertekent 1000ste lening.
Christine en Mario ontvangen de lening uit handen van de voorzitter.

Gerelateerde artikelen