SOLVA focust in het woonbeleid op drie uitgesproken basisbegrippen:

  • BETAALBAARHEID
  • LEEFBAARHEID
  • DUURZAAMHEID

Via de volgende links kan je alle informatie over wonen in Zuid-Oost-Vlaanderen terugvinden. Van het energieprestatiecertificaat tot hoe je een thermoscan kan aanvragen. Tips voor een veilige en gezonde woning. Je ontdekt er welke premies je kan aanvragen, hoe je ze moet aanvragen, aan welke voorwaarden je moet voldoen…

Maak kennis met het enthousiaste team 'Wonen'.

Ons team Wonen implementeert het beleidskader van Wonen-Vlaanderen in de dagelijkse werking van de Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Dat doen we samen met de lokale besturen.

De SOLVA adviseurs maken bij de lokale besturen deel uit van het plaatselijke team wonen. Intern werkt heel ons team samen, bijvoorbeeld aan de opmaak of uitbreiding van gemeentelijke reglementen.

De adviseurs lokaal woon- en energiebeleid zijn door Wonen-Vlaanderen, de Provincie Oost-Vlaanderen en SOLVA ingewijd in alle relevante thema’s rond wonen en energie. En het hele team volgt aanvullingen en wijzigingen in het woonbeleid op lokaal en bovenlokaal niveau op de voet.

 

 Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op met Energiehuis SOLVA met al jouw energievragen. Vraag bij Energiehuis SOLVA je 'MijnVerbouwLening aan'. Denk je aan verbouwen, maar je weet niet hoe te beginnen,contacteer dan de renovatiecoach van SOLVA