De Klimaatkaart van Zuid-Oost-Vlaanderen

16/02/2023
Klimaat

Wat doet Zuid-Oost-Vlaanderen voor het klimaat? Je ontdekt de klimaatacties van verschillende initiatiefnemers op de Klimaatkaart van Zuid-Oost-Vlaanderen.

Inspanningen in de regio

De Klimaatkaart is een initiatief van SOLVA. Ze toont welke klimaatinspanningen in onze regio geleverd worden. Er worden heel wat klimaatacties van gemeenten, SOLVA, de Provincie en organisaties uitgerold samen met burgers, verenigingen, bedrijven, scholen.

Impactvolle acties

Het zijn soms unieke projecten, zoals (H)eerlijk Lok(aalst) of de Tuinrangers in Zwalm. Andere acties worden uitgerold in meerdere gemeenten. Bijvoorbeeld de energiecoaching voor KMO’s in Denderleeuw, Ronse en Zottegem en Zuid-Oost-Vlaanderen Renoveert! Niet-commerciële organisaties of verenigingen die impactvolle acties ondernemen, kunnen ze doorgeven aan het lokaal bestuur zodat ze ook op de Klimaatkaart komen.

Gedetailleerd in kaart

Op de Klimaatkaart vind je bij elke actie een fiche met alle projectinformatie. Ook het belang van de acties voor het klimaat wordt geduid. Je kan de projecten op de kaart filteren op thema, gemeente en actie.

De inspanningen vertalen zich in cijfers, en de evolutie van de CO2-uitstoot kan je ook op de kaart bekijken, per gemeente of voor de hele regio. Zo hebben de 21 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten in 2020 al 12,5% minder CO2uitgestoten tegenover 2011.

Gerelateerde artikelen