Projectoproep EUCF opmaak investeringsplan rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie

29/05/2023
Klimaat

De European City Facility (EUCF) lanceert een nieuwe oproep voor projecten. Het EUCF financiert de ontwikkeling van een investeringsconcept met een vaste subsidie ​​van 60 000 EUR voor elke begunstigde voor de opmaak van een investeringsplan rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. De middelen kunnen gebruikt worden voor (technische) haalbaarheidsstudies, markt-, risico-, stakeholder, juridische en financiële analyses. De oproep loopt nog tot 30 juni.

Subsidie voor Zottegem

Vorige oproep bereidde SOLVA in opdracht van de stad Zottegem succesvol een subsidieaanvraag voor, voor het project ‘Naar een energieneutraal patrimonium’. Met de subsidie zal SOLVA voor de stad een roadmap opmaken voor het stadspatrimonium die het mogelijk maakt om 55% CO2 te besparen tegen 2030 en energieneutraal te worden tegen 2050. De roadmap vertelt wel maatregelen in welke gebouwen in welk jaar idealiter worden uitgevoerd, samen met de bijhorende investeringskosten en energiebesparing (in kWh en in EUR). Zo heeft de stad meteen een duidelijk plan om haar doelstellingen te behalen.

Dien ook een aanvraag in

Heb jij ook een innovatief idee waarvoor je graag een investeringsplan zou laten opmaken? Aarzel dan zeker niet om je idee in te dienen bij het EUCF. Heb je wel een goed idee, maar ontbreekt het je de tijd om deze aanvraag te schrijven? Dan kan je ook op team klimaat van SOLVA rekenen. Neem in dat geval zeker contact op.

Is de deadline voor deze 5e oproep iets te nabij? Normaal gezien volgen er in 2024 nog 2 oproepen.

Je vindt alle informatie over deze call op de website van EUCF.

Gerelateerde artikelen