Aankoopcentrales breiden aanbod uit

27/06/2023
Mobiliteit Hoppinpunt

Ben je op zoek naar elektrische bestelwagens voor de technische dienst of elektrische fietsen voor dienstverplaatsingen? Of wil je de Hoppinpunten in jouw gemeente uitrusten met fietsenstallingen met lockers voor fietsbatterijen en een8 digitale Hoppinzuil? Via het uitgebreide aanbod van de aankoopcentrales van SOLVA kan je dit alles eenvoudig bestellen.

In 2022 startte SOLVA met twee aankoopcentrales voor lokale besturen. Er is de aankoopcentrale Gestroomd.be voor de aankoop van voornamelijk elektrische voertuigen en de aankoopcentrale voor de aanleg van Hoppinpunten. De voorbije weken werd het aanbod van beide aankoopcentrales uitgebreid zodat de steden en gemeenten nu nog meer keuze hebben.

Gestroomd.be

Via de aankoopcentrale Gestroomd.be kan het gemeentelijk wagenpark eenvoudig verduurzaamd worden. “Het aanbod is erg ruim met meer dan 60 verschillende types voertuigen”, verduidelijkt coördinator mobiliteit Ewout. “De recente uitbreiding is zowel een verbreding van de bestaande percelen, met dus meer keuze, als een uitbreiding met nieuwe percelen. Zo bieden we vanaf nu ook elektrische fietsen, cargobikes en andere tweewielers aan.”

Na één jaar aankoopcentrale werden in Zuid-Oost-Vlaanderen 7 voertuigen besteld via Gestroomd.be. “We denken dat het potentieel nog heel wat groter is als we vergelijken met andere regio’s”, meent Ewout. “Door de uitbreiding zijn er nu bijvoorbeeld ook meer elektrische bestelwagens beschikbaar en daar krijgen we toch meer en meer vragen over.”  Er is daarnaast ook een opmerkelijke interesse voor specifieke opbouw zoals rolstoeltransport, maaltijdvervoer of politiewagens. Binnen Gestroomd.be zoeken we voor elke vraag het beste antwoord. Verder horen we regelmatig van de lokale besturen dat ze deze dienstverlening erg waarderen, zowel omwille van de ontzorging als wegens de leuke kortingen.

Op www.gestroomd.be zie je bij ‘vind uw voertuig’ 5 hoofdpercelen met achterliggend de aanbiedingen. Vragen stellen kan eenvoudig via [email protected]

Aankoopcentralehoppin.be

De uitbouw van Hoppinpunten in de regio gaat verder. Vlaanderen en de gemeenten slaan de handen in elkaar om bushaltes om te bouwen tot Hoppinpunten. De eerste gemeenten zijn al effectief aan de slag gegaan en bestelden materiaal via de SOLVA aankoopcentrale voor de aanleg van Hoppinpunten. Dit jaar zullen er heel wat Hoppinzuilen verschijnen in het straatbeeld.

Op basis van de reacties van lokale besturen werden recent nieuwe percelen toegevoegd. “Er was vooral vraag naar digitale hoppinzuilen”, verduidelijkt Ewout. “Via het Agentschap Wegen en Verkeer kunnen de analoge zuilen al langer besteld worden, maar er was nog geen digitaal aanbod.” Naast digitale zuilen werden ook lockers met de mogelijkheid tot het laden van fietsbatterijen toegevoegd en symbooltegels in beton. “De tegels kunnen in het parkeervak aangebracht worden voor parkeerplaatsen voor mindervaliden, deelvoertuigen of elektrische laadplaatsen. Ze zijn veel onderhoudsvriendelijker dan geschilderde symbolen.”

Het aanbod van de aankoopcentrale kan je eenvoudig raadplegen op www.aankoopcentralehoppin.be. Vragen stellen kan via [email protected]

Gerelateerde artikelen