Het succesverhaal van gestroomd

22/09/2023
Mobiliteit

Begin 2022 startte SOLVA samen met de andere Vlaamse intercommunales voor streekontwikkeling een project op dat lokale besturen helpt bij de elektrificatie van hun wagenpark. Intercommunale IGEMO trekt het project voor de andere intercommunales, onder de noemer Gestroomd. Het doel van de aankoopcentrale is de verduurzaming van het wagenpark bij Vlaamse lokale besturen, door hen te ontzorgen bij de bestelling van voertuigen. Intussen kunnen we gerust spreken over een succesverhaal.

Tal van voordelen

Lokale besturen in heel Vlaanderen, maar ook OCMW’s, scholen, politie- en brandweerzones en de intercommunales zelf begrijpen al snel de voordelen om voertuigen te bestellen via Gestroomd. Eén van die lokale besturen is de gemeente Oosterzele. “Gestroomd heeft als grote voordeel ‘gemak’, en daarnaast maakt het ons mogelijk om sneller over te gaan tot een bestelling zonder een ingewikkelde procedure te doorlopen”, vertelt Damien Allert, medewerker infrastructuur in Oosterzele. Een ander niet te negeren voordeel is de scherpe prijs die Gestroomd onderhandelt met leveranciers. Tot slot kunnen de wagens via een lokale handelaar geleverd worden. Ondertussen rijden er al drie ‘gestroomde’ voertuigen rond bij de Oosterzelenaars.

Uitgebreid wegens succes

Dankzij het groot aantal bestellingen via de aankoopcentrale, kunnen we het aanbod verder uitbreiden. Zo kunnen lokale besturen nu ook elektrische scooters en motors, (elektrische) fietsen, bakfietsen en rolstoelfietsen aankopen. Gestroomd werkt zo mee aan de ‘Modal Shift’ die de Vlaamse Overheid wil realiseren. Sinds juni is het breder aanbod beschikbaar op de website van Gestroomd.be. Ook de bediende regio werd trouwens groter. Brusselse gemeenten kunnen nu eveneens intekenen op het aanbod.

Groeipotentieel

De meer dan 2.000.000 euro verkregen kortingen en meer dan 250 verkochte voertuigen tot hiertoe, illustreren nog maar eens het succes van de aankoopcentrale. “In onze regio is er nog heel wat groeipotentieel”, meent Ewout, mobiliteitscoördinator bij SOLVA. “We merken sinds de uitbreiding van het aanbod een nog groter enthousiasme en krijgen nog meer vragen binnen.” Het draait er dus om de lokale besturen en andere geïnteresseerden goed te blijven informeren. Onze infographic toont duidelijk de voordelen én het gemak van de aankoopcentrale. Er staat zelfs een eenvoudig drie-stappenplan op om je bestelling te plaatsen. De eerste stap? Neem een kijkje op www.gestroomd.be!


Download hier de infographic


Maak kennis met het team Mobiliteit

Gerelateerde artikelen