Moerbeke is eerste winnaar van campagne ‘Deelauto zoekt dorp’

24/08/2023
Mobiliteit

SOLVA en Valckenier Share sloegen in 2022 de handen in elkaar om op zoek te gaan naar dorpen die interesse hadden in een deelwagen op hun dorpsplein. Tijdens de campagne ‘Deelauto zoekt dorp’ konden inwoners van 21 gemeenten locaties voordragen waar ze graag een deelauto zouden zien staan in hun dorp. De drie gemeenten met de meeste stemmen kregen gedurende één jaar een elektrische deelauto. Moerbeke was één van de gelukkigen.

Inhuldiging deelauto Moerbeke

Op 28 juni kreeg de Renault Zoë een plaats op het dorpsplein van de Geraardsbergse deelgemeente. SOLVA, Valckenier Share en schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont streken er die dag neer om de Moerbekenaren uitleg te geven. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om nog eens alle voordelen van het systeem in de verf te zetten. “Veel mensen hebben thuis een (tweede) wagen staan die ze niet frequent gebruiken. Of ze hebben af en toe een tweede wagen nodig maar zien op tegen het zware kostenplaatje. Autodelen is dan een fijne oplossing. Er zijn aan het systeem geen abonnementskosten verbonden. De gebruiker betaalt enkel de rit. Het onderhoud en de verzekering is inbegrepen in de prijs”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Je vindt de deelauto terug aan de laadpaal op het dorpsplein. Deze reserveren doe je gemakkelijk via: www.valckenier.be/nl/diensten/een-wagen-delen.

Geniet van de rit!

Registreer je op de site van Valckenier en begin met autodelen.

Valckenier - deelwagen

Gerelateerde artikelen