Centraal Inschrijvingsregister Woonmaatschappij: actualisatie wachtlijsten

13/03/2024
Wonen

Vanaf 18 maart is het Centraal Inschrijvingsregister voor kandidaat-huurders bij de Woonmaatschappij actief. Hier komt uiteraard heel wat regelgeving bij kijken. Het start met een reeks inschrijvingsvoorwaarden voor de potentiële kandidaat-huurder.

Gegevens actualiseren

Alle mensen die al op een wachtlijst staan, zullen hun gegevens moeten actualiseren. Via brief zal de Woonmaatschappij hiervoor uitnodigen of verwittigen. Alle bestaande kandidaten moeten binnen afzienbare termijn hun positie op de wachtlijst valideren, via itsme of via de identiteitskaart met pincode. Wie dat niet doet, kan om van de wachtlijst geschrapt worden.

Een groot deel van de kandidaat-huurders zal hier zelfstandig in slagen. Een deel van de kandidaat-huurders zal hiervoor aankloppen bij de woonmaatschappij of bij het lokaal bestuur (woonloket of sociaal huis).

Ondersteuning voor loketmedewerkers

Om je voor te bereiden om mensen te begeleiden bij de actualisatie van hun gegevens, maar ook om wegwijs te geraken in het CIR organiseert Wonen in Vlaanderen webinars. Je vindt ze allemaal op de website van Wonen in Vlaanderen.

Er is ook een informatieve webpagina en een aparte pagina voor ‘ondersteuners’. Er is dus al heel wat te vinden ter voorbereiding van de verandering naar het centraal, digitaal inschrijvingsregister.

Gerelateerde artikelen