Fluvius kortingsbonnen: nieuw voor kleine verbruikers, deadline uitgebreide doelgroep nabij

06/06/2023
Wonen

Sinds 1 januari 2023 is het capaciteitstarief van toepassing. Voor huishoudens met een zeer laag elektriciteitsverbruik is dat tarief in verhouding erg hoog. Om die impact deels te compenseren, kunnen zij vanaf 1 juli 2023  een kortingsbon van 250 euro aanvragen voor de aankoop van een energiezuinig huishoudtoestel. De bon is geldig tot 2 jaar na de aanvraag.

 

Voorwaarden

 Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, 1 voor elk van de 4 verschillende huishoudtoestellen: wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries. Wie ervoor in aanmerking komt en welke toestellen je ermee kan aankopen, staat helder uitgelegd op de website van de Vlaamse overheid.

 

Tweemaal korting

 De nieuwe kortingsbon is een bijkomende kortingsbon voor mensen met een zeer laag verbruik. De huidige kortingsbon van 250 euro voor mensen die recht hebben op sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit blijft bestaan. Tot 30 juni kan ook de uitgebreide doelgroep (tijdelijk recht op sociaal tarief omwille van de energiecrisis) beide kortingsbonnen bestellen. Ze zijn uiteraard ook 2 jaar geldig.

 

Drie nuttige tips

 Wie een kortingsbon wil gebruiken, de nieuwe of de oude, moet hem aanvragen vóór de aankoop van het toestel.

  1. Niet alle winkels aanvaarden de kortingsbonnen.
  2. De kortingsbonnen zijn combineerbaar met ecocheques.

Gerelateerde artikelen