Gratis onderhoud verwarmingsketel

19/04/2024
Wonen

Energiehuis SOLVA biedt gratis onderhoud van verwarmingsketels aan voor mensen met een laag inkomen. Er werden erkende techniekers uit de regio voor geselecteerd. Zij maken, na inschrijving, een afspraak om het onderhoud te doen. Als ze tijdens het onderhoud vaststellen dat er onderdelen aan vervanging toe zijn, bespreken ze dit met de klant voordat ze de werken uitvoeren.

Wie komt in aanmerking?

Wie onder een bepaalde inkomensgrens valt en de eigen woning of de huurwoning verwarmt met stookolie of aardgas kan beroep doen op het gratis onderhoud van de centrale verwarmingsketel. Dat onderhoud is wettelijke verplicht, jaarlijks voor stookolieketels, tweejaarlijks voor aardgasketels.

Om te bepalen of iemand in aanmerking komt, heb je het meest recente aanslagbiljet personenbelasting nodig. Dit zijn de inkomensgrenzen:

alleenstaande zonder personen ten laste ≤ 28.190 euro ≤ 40.860 euro*
alleenstaande met één persoon ten laste ≤ 42.290 euro ≤ 57.190 euro*
koppel zonder personen ten laste ≤ 42.290 euro ≤ 57.190 euro*
verhoging per persoon ten laste ≤ 4.180 euro ≤ 4.170 euro*
* mits akkoord OCMW

Voor de inkomens in kolom 2, hebben de aanvragers sowieso recht op het gratis onderhoud. Voor kolom 3 is een advies van het OCMW nodig.

Communicatietools

Je kan een blanco OCMW-advies, een tekst voor het infoblad en een affiche downloaden op het deelplatform. De adviseur lokaal woon- en energiebeleid voor jouw cluster bezorgt je ook enkele afgedrukte affiches op A3-formaat. Deze hang je bij voorkeur in het sociaal huis, de sociale kruidenier, een wijkcentrum …

Hoe schrijf je in?

Wie wil inschrijven voor dit gratis onderhoud kan de QR-code scannen en de stappen volgen. Burgers die hulp nodig hebben om zich in te schrijven, kunnen langsgaan bij het sociaal huis of het woonloket.

Heb je vragen over hoe je mensen kan begeleiden bij hun aanvraag? Neem dan contact op met het Energiehuis op [email protected] of 053 411 114.

QR-code gratis onderhoud verwarmingsketel

 

Gerelateerde artikelen