Mijn VerbouwPremie aanvragen zonder dat de burger aan je loket komt?

09/11/2023
Wonen

De Mijn VerbouwPremie aanvragen kan enkel online. Sommige burgers kunnen dit niet volledig zelfstandig. Zij contacteren vaak een Energiehuis of Woonloket in de gemeente om hen bij te staan. De aanvraag moet dan samen met hen gebeuren, wat tijdrovend is en soms niet echt praktisch.

Daarom kunnen burgers nu ook een mandaat geven aan een organisatie, bijvoorbeeld een Energiehuis, een Woonloket, een lokaal bestuur of een bedrijf, om de Mijn VerbouwPremie in hun naam aan te vragen. Er is een strikte procedure voor.

Bedenking: de burger die de premie zelf niet online kan aanvragen, kan wellicht ook het mandaat niet aanvragen. Dan nodig je de burger best uit om samen het mandaat aan te vragen. De verdere opvolging van het dossier kan dan verlopen zonder fysieke aanwezigheid van de burger.

Deze 3 instructiefilmpjes leggen uit hoe je het mandaat aanvraagt. Ze zijn to-the-point en duren slechts een vijftal minuten.

  • Een mandaat geven: hoe een burger (natuurlijk persoon) een mandaat geeft aan een organisatie.
  • Een mandaat vragen: hoe een organisatie burgers vraagt om in hun naam een Mijn VerbouwPremie online aan te vragen in het loket. Hiervoor moeten jij de rechten mandaatbeheerder en mandaatuitvoerder toegekend krijgen, via je organisatie en via het gebruiksrechtenbeheer van de Vlaamse overheid.
  • Aanloggen met een mandaat: hoe mandaatuitvoerders zich aanmelden in het online loket en hoe ze in naam van iemand anders een premie kunnen aanvragen.

Gerelateerde artikelen