Project #1000rookmelders

11/09/2023
Wonen

In 2021 werkte IGS Wonen SOLVA samen met drie energiesnoeibedrijven, Goed Wonen vzw (Familiehulp), Stroom vzw en Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen, een nieuw bovenlokaal project uit rond brandveiligheid: de campagne #1000rookmelders. De campagne werd de voorbije 2 jaar gevoerd met als doel 1000 rookmelders te laten plaatsen in woningen in Zuid-Oost-Vlaanderen. Het project werd gefinancierd via een subsidieproject voor intergemeentelijke samenwerkingen van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Energiescans met een plus

De energiesnoeibedrijven die in onze regio de energiescans type 1 uitvoeren bij eigenaar-bewoners, met energiebesparende maatregelen en advies, konden in het kader van het project één of meerdere kwalitatieve rookmelders plaatsen, minstens een per verdiep.

Voor brandveiligheid

Initieel werd een periode van 1 jaar uitgetrokken om het doel van de campagne te behalen, maar dat bleek te kort. De laatste exemplaren van de 1000 rookmelders zijn nu verdeeld onder de energiesnoeibedrijven. We voorzien dan ook dat de actie tegen het einde van dit jaar afgerond is.

1000 rookmelders extra, dat betekent 1000 lokalen, verdiepingen, woningen waar mensen tijdig verwittigd worden wanneer er zich rook ontwikkelt. Daar deden we het voor!

 

Gerelateerde artikelen