Uitbreiding Mijn VerbouwLoket

13/03/2024
Wonen

Tot 29 februari 2024 kon je bij Mijn VerbouwLoket enkel terecht voor de aanvraag van een Mijn VerbouwPremie. Daar is nu de aanvraagprocedure voor Mijn VerbouwLening aan toegevoegd.  Daarvoor is begin maart een inloopperiode voorzien met dagelijkse infosessies voor loketmedewerkers. De bedoeling is om zo snel mogelijk praktische euvels te melden zodat de overheid ze kan oplossen. In een volgende fase kan je ook voor de aanvraag van een EPC-labelpremie bij dit loket terecht. Voorlopig kan je de EPC-labelpremie nog aanvragen via Fluvius.

Gebruiksgemak

De Vlaamse overheid heeft Mijn VerbouwLoket uitgebreid om het gebruiksgemak bij de burger te verhogen. Het was voorheen voor de burger niet altijd duidelijk dat de Mijn VerbouwLening ook via VEKA-online kon aangevraagd worden. We komen dus opnieuw een stap dichterbij om alles rond renoveren op 1 plaats te vinden. Door deze uitbreiding kan het Energiehuis zich focussen op de behandeling van de dossiers en krijgt de burger meer overzicht en controle over zijn of haar dossier.

Meer aanvragen

De vereenvoudiging van de aanvraagprocedure voor Mijn VerbouwPremie én Mijn VerbouwLening moet ervoor zorgen dat meer mensen de verbouwpremies en -lening aanvragen.

Op dit moment werden 16.000 Mijn VerbouwLeningen aangevraagd bij de Vlaamse Energiehuizen, waarbij zonnepanelen het populairst zijn. Opgelet, eind februari werd de rente voor de Mijn VerbouwLening aangepast. Ze bedraagt nu 2,75 procent.

Gerelateerde artikelen