UPDATE! Centraal InschrijvingsRegister pas actief vanaf maart 2024. Start online inschrijven uitgesteld.

12/01/2024
Wonen

De woonmaatschappijen werden door het agentschap Wonen in Vlaanderen op de hoogte gebracht dat er een aanpassing is in de planning voor het uitrollen van het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). De lancering van het platform wordt uitgesteld. De ‘freezeperiode’ waarin we geen inschrijvingen kunnen registreren, wordt verlengd.

Freezeperiode verlengd

De ‘freezeperiode’ waarin je wel inschrijvingen kan indienen op papier maar je ze niet kan registreren, is verlengd tot en met 14 januari 2024.

Vanaf 15 januari 2024 zullen de woonmaatschappijen het nieuwe inschrijvingsplatform kunnen gebruiken. Je kan dan inschrijvingen invoeren met terugwerkende kracht waar nodig, met als inschrijvingsdatum de datum waarop je de papieren inschrijving ontving. Aanpassingen in bestaande inschrijvingsdossiers en schrappingen zijn dan ook weer mogelijk, maar enkel door medewerkers van de woonmaatschappijen.

Online platform live

In maart gaat het online platform CIR dan live voor de burgers. Dan kunnen kandidaat-huurders zelf online hun dossier opstarten of hun bestaande dossier aanpassen.

Er wordt dan per brief een oproep gestuurd naar de kandidaat-huurders die al geregistreerd zijn, om hun dossier te valideren en aan te passen waar nodig. Het is zeer belangrijk dat ze hierop tijdig reageren. Niet reageren kan leiden tot de schrapping van hun dossier.

Gerelateerde artikelen