In 2021 stoomden we een uitgebreid communicatiepakket klaar voor de campagne #1000geveltuinen.  Je kan het materiaal nog steeds gebruiken.

Campagnewebsite

Op de webpage www.1000geveltuinen.be kunnen zowel gemeenten als burgers terecht die de campagne willen ondersteunen en net als ons graag zo snel mogelijk 1000 extra geveltuinen willen gerealiseerd zien. Op je gemeentelijke website kan je naar deze webpagina verwijzen.

Communicatiemateriaal

Steden en gemeenten kunnen het campagnemateriaal gebruiken om hun geveltuinbeleid nieuw leven in te blazen, of om hun acties nog meer in de kijker te zetten.

Het communicatiemateriaal is in verschillende formaten gratis te verkrijgen bij de SOLVA expert. Je kan het als stad of gemeente publiceren in het infoblad, op je website en op je socialmediakanalen.

We lieten ook 1000 geveltuinbordjes maken. Die stellen we gratis ter beschikking voor onze besturen. Voor elke nieuwe geveltuin ligt er een bordje klaar.

Zo zien de 17 nieuw aangelegde geveltuinen (met hun bordjes) in Geraardsbergen eruit…

Interesse?

Wil jouw stad of gemeente deelnemen aan deze nieuwe bovenlokale klimaatactie?

Vraag dan het communicatiemateriaal aan de SOLVA expert.

Zelf aan de slag in je gemeente

Je kan burgers aansporen een geveltuin aan te leggen… Maar geef ook zelf het goede voorbeeld en bekijk welke gemeentelijke gebouwen zich lenen voor de aanleg van gevelbegroeiing met klimhulp of lage beplanting.

 

 

De geveltuin van SOLVA

Onze eigen achtergevel bij SOLVA in Sint-Lievens-Houtem lieten we ook begroeien.  We deden daarbij beroep op vzw Groene Gevels.  We beschikten over een grote blinde hoge gevel, wat ons aan de linkerzijde van de gevel deed kiezen voor een snelgroeiende Fallopia of Bruidsluier, in toom gehouden door de beperkingen van de klimhulp, nl een HDPE net, opgespannen aan 4mm dikke RVS kabels, bevestigd met keilbouten, schroefogen en spanschroeven. Het rechtergedeelte van de gevel wordt begroeid door een bonte verzameling Clematissen, die van april tot oktober kleur geven.

HET ONTSTAAN VAN DE SOLVA GEVELTUIN


WE INSPIREREN JE GRAAG!

Wil je nog meer inspiratie met tips en tricks en links naar interessante websites?

Download hier het SOLVA GEVELTUIN INSPIRATIEDOCUMENT


Jouw SOLVA expert