Subsidie-oproep: LEADER zoekt JOUW plattelandsproject

23/11/2023
Regio

Wil je als gemeente een project realiseren met een positieve impact op de landbouw, het landschap of de dorpen in de Vlaamse Ardennen tot Dender? Dan heeft LEADER goed nieuws!

Welke projecten?

LEADER Vlaamse Ardennen en Dender lanceert een nieuwe subsidieoproep voor projecten rond plattelandsontwikkeling. Gemeenten, organisaties en burgers kunnen hun creatief idee indienen. Je kan hierbij denken aan een project dat de streekidentiteit bevordert, de leefbaarheid in dorpen vergroot, of een project dat inzet op duurzame landbouwtransitie, landschapsbeheer, streekproducten en lokale voedselstrategieën. De deadline voor eerste aanmelding is 10 januari 2024.

Waarom subsidies aanvragen bij LEADER?

  • Financiële ondersteuning: je project krijgt tot 65% subsidie.
  • Advies en begeleiding op maat: het LEADER-secretariaat en de Lokale Actiegroep (LAG) staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap. Ze begeleiden je bij het verfijnen van je projectidee, het vinden van de juiste partners of de praktische indiening en verdere opvolging van het project.

Iets voor jou?

Je vindt alle informatie en voorwaarden over de oproep 2023 op www.leaderoostvlaanderen.be. Heb je een idee dat je nu al wil aftoetsen? Neem vandaag nog contact op met jouw LEADER-coördinator via [email protected].

Gerelateerde artikelen