TERUG

#1000 regentonnen

SOLVA lanceerde in de lente van 2022 haar voor de eerste maal een groepsaankoop regentonnen.  Het initiatief werd in 2023 wegens groot succes en de verkoop van meer dan 1300 regentonnen herhaald.  De gemeenten ondersteunden de campagne door mee te communiceren. Opvang van regenwater voor hergebruik is goed voor het klimaat en de portemonnee.

De boodschap van deze actie was de volgende:

“Water is kostbaar.  Met een regenton vang je hemelwater op zodat je het kan gebruiken. Dat is niet alleen goed voor de natuur, je bespaart er ook mee op je waterfactuur. Elke liter gratis regenwater die je gebruikt, is een liter kraantjeswater minder die je moet betalen!”

De groepsaankoop regentonnen is nu afgelopen.
Op deze pagina konden burgers een regenton bestellen. www.1000regentonnen.be

Contactpersoon

Caroline Vlaeminck
Klimaatadviseur

[email protected]

ONS AANBOD: focus op duurzaamheid, prijsvoordeel en gebruiksgemak

Via de groepsaankoop kan je voor een interessante prijs een duurzame en kwalitatieve regenton bestellen. Levering in Zuid-Oost-Vlaanderen is in de prijs inbegrepen. Als je een cilindervormige regenpijp hebt met een diameter van 70 à 100 mm, kan je bij de ton ook een vulautomaat bestellen. Daarover lees je hieronder meer. Ze is makkelijk zelf te installeren maar als je wil, sluiten wij ze voor een kleine meerprijs voor jou aan.

Duurzaamheid

De tonnen zijn gemaakt uit  HDPE, een gerecycleerde en 100% recycleerbare kunststof.

Prijsvoordeel

Door de tonnen in 1 keer in een grote hoeveelheid te bestellen, kunnen we ze aan een extra gunstige prijs aankopen. En die geven we gewoon aan jou door, want we zijn als (afval)intercommunale niet uit op winst. Ons enige doel is  dat er 1000 nieuwe regentonnen in onze regio staan.

Gebruiksgemak: de vulautomaat

Om je regenton efficiënt te vullen, plaats je een vulautomaat tussen de ton en je regenpijp. De Speedy vulautomaat is voorzien van een winter-zomerstand zodat je in de winter kan vermijden  dat er water in de ton komt dat bij vriestemperaturen uitzet, waardoor de ton zou breken. In de vulautomaat zit ook een vuilfilter die bladeren en kleine partikels opvangt. Zo geniet je van de beste waterkwaliteit. Ten slotte kan de regenton dankzij de vulautomaat niet overlopen. Overtollig water kan via de regenpijp gewoon terugvloeien naar de riolering.

De vulautomaat aansluiten is niet moeilijk. Er is een duidelijke gebruiksaanwijzing en een filmpje die tonen hoe het moet. Bij de Speedy vulautomaat moet je de regenpijp niet doormidden zagen. Sluit je ze toch liever niet zelf aan? Voor een kleine meerprijs doen wij het voor jou. Hoe makkelijk is dat!

Keuze uit meerdere modellen

Er is bij de groepsaankoop keuze uit meerdere modellen, staande modellen en wandmodellen van verschillende groottes.

Nieuws