TERUG

Erpe Mere – cultuurhuis

De gemeente Erpe-Mere gaf SOLVA in januari 2016 de opdracht tot ontwikkeling van een cultuurhuis op het domein Steenberg. SOLVA stond als bouwheer in voor het ontwerp, de realisatie van de nieuwbouw en de omgevingsaanleg.

Begin maart 2020 werd EMotia – het gloednieuwe cultuurhuis in Erpe-Mere – feestelijk in gebruik genomen. Een polyvalente ruimte met verplaatsbare tribune geeft plaats aan 380 mensen, een foyer met terras heeft vol zicht op de vijver, de academie met 4 klaslokalen bevindt zich achteraan, de kantoren van de cultuurdienst werden voorzien op de verdieping, er is een leskeuken, er zijn 2 vergaderlokalen en uiteraard de nodige lokalen voor diverse voorzieningen.

Om het gebouw mooi in te passen op de site Steenberg werd ook de omgevingsaanleg aangepakt met daarin de uitbreiding van de parking tot 70 plaatsen.

Qua hernieuwbare energie is dit gebouw goed voorzien: regenwaterrecuperatie in het sanitair blok, 123 photovoltaïsche panelen zorgen voor elektrische energie van de zon, geothermie (grondboringen) zorgen voor warmte en ventilatiegroepen zorgen voor verse lucht met warmterecuperatie.

LiggingIn het park van het gemeentehuis

FaseVoltooid

Type onderzoekCultuurhuis

Afbeeldingen

Contactpersoon

Pieter Leus
bouwkundige

[email protected]