Wat zijn Hoppinpunten?

SOLVA neemt vanaf 2022 een voortrekkersrol op in de uitbouw van het netwerk aan hoppinpunten en toegankelijke bushaltes in de regio. Hierbij faciliteren we de lokale besturen bij het ontwerp, de technische uitwerking, de realisatie en de communicatie. Op Hoppinpunten worden overstapmogelijkheden geboden tussen trein of bus en bijvoorbeeld deelauto’s en deelfietsen. SOLVA richt zich daarbij in eerste instantie op Hoppinpunten gelegen langs gemeentewegen waar de steden en gemeenten als wegbeheerder voor bevoegd zijn. Het netwerk van deze Hoppinpunten werd vastgelegd in regionale vervoersplannen die recent werden goedgekeurd, maar de locaties kunnen door de lokale besturen verder aangevuld worden met bijkomende buurtgerichte punten.

AANKOOPCENTRALE hOPPINPUNTENDe aankoopcentrale voor Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes is een samenwerking met Veneco, DDS, Interwaas en IGEMO. De aankoopcentrale faciliteert de lokale besturen bij de aankoop van straatmeubilair en ander materiaal voor de aanleg van Hoppinpunten. Een essentieel onderdeel van deze Hoppinpunten zijn toegankelijke bushaltes. De lokale besturen kunnen een beroep doen op de aankoopcentrale voor de inrichting van dergelijke bushaltes, ook wanneer er op die locatie geen Hoppinpunt is gepland.


Blader door de catalogus en

ontdek het aanbod van de aankoopcentrale.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Team


E-mail ons

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.