De elektrificatie van het wagenpark zit in een stroomversnelling. Het aankoopplatform GESTROOMD voor duurzame voertuigen is een initiatief van alle Vlaamse Streekintercommunales en heeft 2 doelen:

Lokale besturen worden ontzorgd, door hen op een eenvoudige en overzichtelijke manier toegang te geven tot de markt van duurzame voertuigen.

Anderzijds kunnen deze aankopen gebeuren met aanzienlijke kortingen.
Hierdoor kunnen lokale besturen vlot een invulling geven aan het begrip duurzaam transport en de voorbeeldfunctie invullen, die ze hebben in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Naar de aankoopcentrale GESTROOMD

 

 

 

 

Gestroomd.be verzekert kopers van de interessantste voorwaarden en kortingen.

Er zijn géén afzonderlijke bestekken vereist en alles gebeurt via één aanbestedende overheid.

Met Gestroomd bouwen we een nichemarkt met duurzame voertuigen op maat van lokale besturen, ondersteund door gespecialiseerde technische expertise.

Ook begeleiding in het configureren naar gelang de specifieke wensen van lokale besturen en hun technische diensten is perfect mogelijk. Zeker voor zware vrachtwagens en specifieke voertuigen is dit een absolute meerwaarde. Tenslotte heeft het verduurzamen van de voertuigenvloten van lokale besturen een enorm potentieel wat betreft broeikasgasreductie.

Download hier de infofiche Gestroomd


Hoe werkt het?

 • Daarna gaat u op zoek naar het ideale voertuig. Onderaan de pagina klikt u op de button ‘downloaden technische fiche’. Hierop vult u alle gevraagde gegevens in. Ook de prijs, de opties en de korting kan u reeds invullen, zodat we tot een netto aankoopprijs komen. Uw streekintercommunale kan u hierbij zeker helpen.  (Opgelet: de vermelde prijs is exclusief korting.)
 • Indien het voertuig een opbouw of specifiek maatwerk betreft, zal met de opbouwer worden afgesproken om een specifieke offerte op te stellen.
 • Dit document stuurt u naar uw intercommunale. In feite geldt dit als prijsvraag.
  (Een naam invullen op dit document volstaat.)
 • Deze intercommunale bezorgt het document vervolgens aan Gestroomd.be.
 • De aankoopcentrale checkt met de verkoper en bezorgt u een contractvoorstel.
 • Dit contractvoorstel vult u in en stuurt u ondertekend terug.
 • Vanaf nu is de bestelling officieel.
  (Check op deze website bij ‘commissies’ welk bedrag door Gestroomd.be zal worden gehanteerd om deze dienstverlening te kunnen gebruiken.)
 • Daarna houdt Gestroomd.be u op de hoogte van de leveringstermijnen.
 • Het aankopend bestuur krijgt een factuur van de leverancier en betaalt deze.  Er volgt ook een aparte factuur vanuit Igemo voor de commissie op de aankoop.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag over de aankoopcentrale gestroomd

FAQ

Jouw SOLVA contactpersonen voor GESTROOMDNieuws