Nieuws

  • 12 januari 2022

Een landschapspark in de Vlaamse Ardennen? Het kan!

We zijn erbij! Mooier kan het jaar 2022 alvast niet beginnen. We zijn geselecteerd als een van de zeven kandidaat-landschapsparken! We krijgen nu middelen om een masterplan op te maken.
  • 13 december 2021

Workshop ‘klimaat- en prijsbewust omgaan met energie’

Dagelijks berichten de media over stijgende energieprijzen. Voor mensen in een financieel kwetsbare positie weegt dit dubbel zo zwaar. In het bewuster omgaan met energie liggen kansen om de factuur te drukken, en tegelijk CO2 te besparen. 
  • 23 november 2021

Meerdoeners concretiseren klimaatacties

De Meerdoeners zijn enthousiaste burgers die hun gemeente actief helpen met de uitvoering van hun klimaatplan. Tijdens een participatietraject bepaalden ze eerder al welke klimaatacties ze willen uitvoeren, nu is de tijd aangebroken om de plannen te concretiseren.
  • 27 oktober 2021

Succesvol regionaal autodeelproject

Sinds juni 2020 zijn er in 15 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten elektrische deelwagens beschikbaar via het regionaal deelsysteem van Valckenier Share, opgezet onder impuls van SOLVA. Ondanks de stijgende vraag, was het aanbod aan deelwagens in onze regio tot dan toe erg beperkt.
  • 9 december 2021

Kerstmis een feest? Niet als de brandweer is geweest!

Met de feestdagen in aantocht maken we het graag wat gezelliger in huis. We versieren de woonkamer, zetten een kerstboom en zorgen voor sfeerverlichting. Misschien steek je wel wat kaarsen aan?
  • 23 november 2021

Zes tips voor een lagere energiefactuur

De energieprijzen swingen de pan uit, en ze blijven maar stijgen. Dat voel je in je portemonnee. Als je een variabel contract hebt, ben je jaarlijks gemakkelijk een paar honderd euro’s meer kwijt. Gelukkig zijn er wel wat manieren om je energiekosten in toom te houden. 
  • 27 oktober 2021

De regioleverancier is er!

Overheidsopdrachten geven zuurstof aan de lokale economie. De coronacrisis heeft dit nog duidelijker gemaakt. Denk maar aan de vele ‘Koop Lokaal’ acties in onze steden en gemeenten.
  • 25 november 2021

Twee nieuwe regionale klimaatprojecten vanaf 2022

Vanaf 2022 worden in onze regio twee nieuwe klimaatprojecten uitgerold:  “Hou eens halt in Zuid-Oost-Vlaanderen” en “Zuid-Oost-Vlaanderen renoveert”. De intercommunale SOLVA en de Provincie Oost-Vlaanderen kwamen hierover in oktober 2021 tot een akkoord.
  • 16 november 2021

Hou eens halt in Zuid-Oost-Vlaanderen

SOLVA ondersteunt gemeenten bij aanleg toegankelijke bushaltes en Hoppinpunten
  • 26 oktober 2021

Zo blazen we Aalst Zuid II en III nieuw leven in

De ruimte op de bedrijventerreinen Aalst Zuid II en III zorgvuldiger en duurzamer gebruiken. Dat is het doel van het herinrichtingsplan dat SOLVA opmaakte in opdracht van de stad Aalst en dat nu is goedgekeurd.