Nieuws

  • 21 maart 2018
20171216-_MG_3221.jpg

Metaaldetectiemarathon op een vergeten militair kampement

Naar aanleiding van de vondst van een uitgestrekt legerkampement werd tijdens het weekend van 16 en 17 december 2017 door de dienst Archeologie van SOLVA een heus metaaldetectieweekend georganiseerd op een terrein langs de Expresweg in Ninove.
KL kijdagen
  • 20 maart 2018

KIJKDAGEN RES. MUSICA TE KLUISBERGEN

Dankzij een doordachte ruimtelijke en architectonische integratie ontstonden in de Parklaan tien kwaliteitsvolle appartementen die een functionele en comfortabele woonst bieden in het centrum van Berchem.
  • 2 februari 2018

Verslagen van de 13 klimaattafels

De klimaattafel deed haar ronde langs 13 steden en gemeenten.  
20171124-9K4A1836-bewerkt.jpg
  • 20 december 2017

Graven onder het toekomstige bedrijventerrein: een bijzondere blik op de geschiedenis van Ninove

Wie geregeld langs de Expresweg Aalst – Ninove rijdt heeft het de afgelopen maanden wellicht opgemerkt: de lange sleuven langsheen een groot terrein nabij het kruispunt Den Doorn net buiten de stad. Ninove plant hier een nieuw bedrijventerrein.
insigne_de_vrijheid_zijde_sint-hermes_Dirk Wollaert.jpg
  • 12 maart 2018

Unieke vondst in De Vrijheid - Ronse

Op woensdag 28 februari organiseerden Stad Ronse en SOLVA in de Brouwerij De Keyser te Ronse een infoavond over de archeologische opgravingen in De Vrijheid. Het onderzoek kan op heel wat belangstelling rekenen en de opkomst was dan ook bijzonder groot.
KGZOV - affiche groepsaankoop
  • 1 februari 2018

20 % minder betalen op je energiefactuur

20% minder op de energiefactuur in 18 steden en gemeenten. 18 steden en gemeenten willen de energiefactuur van hun inwoners drastisch verminderen. Daarom bieden zij via SOLVA en i.s.m. energiehuis Bea een groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie aan.
Oudenaarde Res. De Voorburg
  • 5 december 2017

KIJKDAGEN TE OUDENAARDE

Dankzij een doordachte ruimtelijke en architectonische integratie ontstonden in de Kasteelstraat acht kwaliteitsvolle appartementen die een functionele en comfortabele
IMG_0010.JPG
  • 22 februari 2018

Informatieavond Ronse De Vrijheid

Op woensdag 28 februari organiseren stad Ronse en SOLVA een informatieavond over de archeologische opgravingen binnen De Vrijheid. Na een korte intro door stadsarchivaris Eric Devos over wat ‘De Vrijheid’ eigenlijk is, vertelt SOLVA over de resultaten van het archeologisch vooronderzoek.
  • 20 december 2017

HeavenOnEarth2050

Uitnodiging Netwerkevent: naar een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen   We blikken terug op een geslaagd netwerkevent. Presentaties zijn te downloaden in het programma van de dag onderaan. Het verslag volgt nog.  
  • 28 november 2017

De klimaattafel on tour

De klimaattafel is aan zijn roadshow van 13 steden en gemeenten begonnen. Inwoners hebben het hier voor het zeggen, want iedereen heeft ideeën om zijn stad of gemeente #klimaatgezond te maken.